14 Ocak 2011 Cuma

Çocuklara Pazarlama Yapma Stratejileri

Çocuklar eşsiz bir pazardır. Çok az miktarda para veya oyuncak paralar kullanmalarına rağmen bir çok işdalının başarıya ulaşmasında çok önemli etkileri vardır. Çocuklara çok dikkatli bir şekilde pazarlama yapılması gerekir çünkü son karar verenler anne veya babadır.
Bu pazardaki şirketlerin başarılı olmalarındaki en büyük güç teknolojideki gelişmelere rağmen çocukların yıllar boyu pek değişmeyen ihtaç ve isteklerini hatırda tutmaktır. Çocuklar eğlenmek ister, popüler olmak ister.
Çocuklara pazarlama yapılırken bazı kuralların unutulmaması gerekir.Çocuklarla konuşun: Yaşa uygun bir dil kullanın, belirli kelimeleri kullanın,az ve öz konuşun ve küçümser konuşmayın. Yoksa bu tavrınızı anlarlar ve onları kaybedersiniz.

Çocukları gruplara ayırın: Çocuklar kalabalıkta bir yere sahipolmaktan hoşlanırlar.
Ayrım yapın: Tüm çocuklar aynı değildir. Fazla kilolu, uzun, kısa ve etnik farklılığı olan çocuklar vardır.
Güzel Ambalajlama:Çocuklar renkli şeyleri severler, acayip kutuları ve farklı şekilde kutuları severler. Yaratıcı olun.
Pozitif olmaya çalışırken öğüt verici olmayın: Pozitif, arkadaş canlısı bir karakter ve pazarlama olmaya çalışırken öğüt verici bir hal almak istemezsiniz. Çocuklara ulaşmanın bir çok eğlenceli yolu vardır.
Sorumluluk sahibi olun: Pazarlamanızı tekrar gözden geçirip olumsuz bir mesaj içermediğine emin olun.2 veya 3 kez kelimelerinize ve resimlerinizi gözden geçirin, yanlış anlaşılmaya yol açmayacağına emin olun.
Anne ve babayı düşünün: Çocuklar ürünü anne babalarına satmaları gerekecek bu yüzden biraz fiya konusunda duyarlı olun ve ürünün iyi yanlarını gösterin.
Son olarak çocuklara pazarlama yapılırken mutlaka güvenlik bilincinde olduğunuzu gösterin.

Kaynak: www.satisteknikleri.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder