14 Ocak 2011 Cuma

Google Adsense ile en çok kazanan web siteleri

JohnChow adlı sitede, Internet'te yapılan röportaj ve makaleleri derleyerek Google Adsense reklam programı ile en çok kazanan 8 siteyi/kişiyi liste halinde sunulmuş. AOL gibi büyük yayıncıları liste dışı bırakılan listedeki rakamlar ve sıralama gerçekte belki hatalı olabilir ama konu üzerine konuşmamız için yeterli. 1. sıradaki sitenin ayda 300.000$ kazandığını söylersem sanırım konu yeterince çekici gelecektir.
Sıralama şöyle:
1. PlentyOfFish.com : Aylık $300.000. Arkadaş bulma sitesi olan plentyfish.com, yıllık yaklaşık 3.6milyon USD ile google reklamlarından ciddi paralar kazanmakta.
2. 
digg.com: Aylık $250.000. Digg.com, siteye üye olanlar tarafından güncellenen bir nevi haber sitesi.
3.Jeremy Shoemaker: Aylık $140.000. Bu arkadaşın elde ettiği gelir sadece 1 siteden değil. Yüzlerce siteden bunu başarabilmekte.
4. 
Weblogsinc.com: Aylık $120.000.
5. 
FreeWebLayouts.com: Aylık $100.000. MySpace için ücretsiz şablon sunan bir site.
6. 
AskTheBuider.com: Aylık $30.000.
7. Joel Comm: Aylık $24.000. Joel, Google hakkında What Google Never Told You About Making Money with AdSensebaşlıklı bir e-book yazarak bu rakamlara ulaşmış durumda. Örnek bir adsense raporuna 
buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
8. 
DigitalPoint.com: Aylık $10.000.
Google'ın Adsense reklam sistemi, sayfa içeriğine paralel olarak ilgili reklamları gösteren ve tıklama başına siteye ödeme yapan bir sistem. Adsense reklamları ile iyi bir gelir elde etmek için sadece yüksek ziyaretçi sayısına ve tıklama oranına sahip olmak yeterli olmuyor. Örneğin bu yazıyı okurken sayfanın üstünde ve sağ tarafında Google reklamları gözünüze çarpacaktır. Bu reklamların kullandığı renk şemaları, yerleşimi boyutları ve hangi sayfada sunuldukları, reklam filtrelerini doğru kullanmak gibi parametreler de ne kadar etkin olacaklarında etkili.
Google'ın Adsense'i kullanan bazı sitelerdeki örnek çalışmalarına ve nasıl başarıya ulaştıklarına buradan ulaşabilirsiniz.Bu rakamlara ülkemizde şu anda ulaşmak mümkün olur mu, bence zor. Ulaşılabilecek kullanıcı sayısı zaten sınırlı olmakla beraber, internet reklamcılığın henüz emekleme aşamasında olması gibi mevzuatlar söz konusu.
Bu rakamları gören bir çok projeci arkadaş, sırf bu amaç için yeni projeler peşine düşmekte ve nereye saldıracaklarını bilememekte. Bir çok girişim planlı ve programlı olmadığı için başarısızlıkla sonuçlanmakta ve bir çok çöplük siteyle karşılaşmaktayız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder